BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

 

 

 

GRUPA SANGUINA O-I

 

Generalitati

Persoanele cu grupa sanguina 0-I pot digera si metaboliza eficient produsele din carne deoarece tind sa aiba mai mult acid gastric.

 Consumati deci multa carne (hiperproteica, hiperglucidica)!

Aportul de proteine provenite din carne trebuie echilibrat cu cel din vegetale si fructe, pentru a evita hiperaciditatea. O alimentatie neadecvata grupei sanguine 0-I  creste factorii de risc pentru ulcere, gastrite si boli inflamatorii, ca artrita.

Eliminati din alimentatie graul si majoritatea cerealelor!

Hrana marina trebuie sa fie componenta majora a dietei grupei sanguine 0-I.

Practicati intens exercitiile fizice!

 

Suplimente alimentare benefice persoanelor cu grupa sanguina 0-I:

Vitamina B, se poate asimila din: carne, ficat, rinichi, oua, peste, nuci, legumele recomandate cu frunzele de culoare verde inchis, fructe;
Vitamina K, se poate asimila din: ficat, galbenus de ou, legume si fructe verzi-nap, spanac, sfecla mangold;
Calciul: sardele, somon conservat,broccoli, verdeturi Collard;
Iodul: nap/alge, sare iodata;
Manganul cu precautie, sub supraveghere medicala, in cazul durerilor articiulare cronice la nivelul portiunii inferioare a coloanei vertebrale si genunchilor.

Plante/substante fitochimice:
-lemn dulce (in nici-un caz crud - poate cauza hipertensiunea arteriala)-reduce aciditatea gastrica;
-alge brune, mai ales impotriva bacteriei generatoare de ulcer, Heliobacter pylori, precum si pentru scaderea greutatii corporale;
-enzimele pancreatice, la mesele abundente.

De evitat:
-vitamina A ca supliment alimentar, ci mai degraba din surse naturale si anume, din legumele galbene, portocalii, cele cu frunze de culoare verde inchis din lista celor recomandate.
-vitamina E ca supliment alimentar. Surse naturale: uleiuri de legume, ficat, nuci, legume cu frunze verzi recomandate.

 

Alimentele se impart in trei mari categorii:
            Deosebit de benefice = alimente care reactioneaza precum un medicament
            Neutre = simple alimente
            De evitat = alimente care reactioneaza precum o otrava
 
 
Deosebit de benefice
Neutre
De evitat
Carne
vita, bivol, miel, oaie, caprioara, inima, ficat
pui, rata, potarniche, curca, prepelita, fazan, iepure
gasca, porc, costita, sunca
Alimente marine
cod, hering, macrou, stiuca, somon, pastrav, sardina, scrumbie, calcan rapitor, sturion, biban dungat, alb sau galben, peste sabie, peste cu carne alba. Uleiurile de peste au efect de subtiere a sangelui si pot fi eficiente in tratamentul bolilor intestinale cum ar fi colita sau boala Crohn. Multe alimente marine sunt surse de iod ce regleaza functia tiroidiana
ansoa, morun alb, crap, moluste, crab, rac, tipar, platica, broasca, calcan cenusiu, homar, midii, biban oceanic, stridii, stiuca, scoici, biban de mare, pastrav marin sau argintiu, rechin, creveti, melc, calmar
baracuda, somn, caviar, scoici de mare, hering in saramura, somon afumat, caracatita
Uleiuri si grasimi
de in , de masline
 au efecte pozitive asupra inimii si arterelor si pota juta la reducerea
colesterolului
ulei de Canola, ulei din ficat de cod, ulei de susan
ulei de porumb, ulei de seminte de bumbac, ulei de arahide, ulei de sofran
Produse lactate si oua
-trebuie reduse drastic
unt, branza farmer, branza feta, branza de capra, mozzarella, branza de soia, lapte de soia=alternative hiperproteice excelente
branza americana, blue cheese, lapte batut, camembert, branza de vaci, branza topita, branza olandeza, lapte de capra, inghetata, kefir, parmezan, Ricotta, Schweitzer, zer, iaurt
Nuci si seminte
seminte de dovleac, nuci sau unt de nuci
migdale si unt de migdale, castane, alune, nuci americane, unt de susan si seminte de susan, unt de floarea-soarelui si seminte de floarea-soarelui
nuci braziliene si de mahon, arahide si unt de arahide, seminte de mac
Fasole
fasole Aduke, Pinto, Azuki
 neagra, cu boabe late, verde, rosie, soia cu boabe rosii, fasole saltareata, cataratoare, alba, fasole nordica, fasole lima
fasole aramie, fasole mare
Cereale si paste fainoase
- ar trebui eliminate complet din alimentatie
amarant, orz, hrisca, crema de orez, mei expandat, tarate de orez  expandat, secara alba si faina de secara, orez brun, orez alb, orez salbatic, faina de orez,  paste fainoase din anghinare
fulgi de porumb, faina de porumb, crema de grau, faina de cartofi, grape nuts, tarate de ovaz, faina de ovaz, cereale combinate, grau macinat, tarate de grau, germen de grau, faina de grau, faina de cus-cus, faina cu gluten, paste fainoase de gris, faina graham, faina alba
Produse de panificatie
paine Essene si paine Ezequiel sunt alimente cu multe enzime benefice
paine neagra de orez, paine fara gluten, lipie ideala, mei, prajituri de orez, paine de secara 100%, fulgi crocanti de secara, paine din faina de soia, paine de secara alba
covrigi din grau, briose din porumb, grau arnaut, briose englezesti, paine hiperproteica, paine poli-cerealiera, briose din ovaz, paine din grau germinat, briose din tarate de grau, paine din grau integral
Legume
nap, laptuci, broccoli, spanac, anghinare, frunze de sfecla, cicoare, verdeturi, papadie, usturoi, hrean, gulie, ceapa rosie, ceapa spaniola, ceapa galbena, patrunjel, pastarnac, ardei rosii, cartofi dulci, dovleac, sfecla Mangold, ridichii, mazare neagra,  alge
sparanghel, muguri de bambus, sfecla, chimen, morcovi, telina, asmatui, coriandru, castravete, marar, andive, ghimber, fasole lima, ciuperci abalone, ciuperci enoki, ciuperci Portobello, ciuperci tree oyster, masline verzi, ceapa verde, ardei verzi, ardei galbeni, ridichii, nap suedez, praz, mazare de zapada, muguri de mung, muguri de ridiche, dovlecei toate tipurile, tofu, rosii,castane de apa, macris de balta, mazare verde, mazare pastai
linte de casa, linte verde, linte rosie, varza chinezeasca, varza rosie, varza alba, conopida, porumb alb, porumb galben, vinete, ciuperci domestice, mustar, masline negre, masline grecesti, masline spaniole, cartofi rosii, cartofi albi, muguri de lucerna, varza de Bruxelles
Fructe
smochine uscate sau prospete, prune de orice fel chiar uscate
mere, caise, banane, afine, cirese, merisor, stafide, curmale, boabe de soc, agrise, grapefruit, struguri, guave, kivi, lamai, fructe de tei, Mango, pepene canana, pepene casaba, pepene Crenshaw, pepene de Craciun, pepene turkestan, lubenita, pepene spaniol, nectarine, papaya, piersici, pere, curmale japoneze, ananas, rodii, zmeura, Carambola
mure, nuci de cocos, pepene cantalup, pepene de ambrozie, portocale, rubarba, capsune, mandarine
Sucuri si lichide
de cirese negre si ananas
de caise, morcovi, telina, merisor, strugure, grapefruit, papaya, de rosii cu lamaie, suc de legume-din cele indicate, de castravete
suc de mar, cidru de mere, de varza, de portocala
Mirodenii
roscove, curry, varec, patrunjel, ardei rosu, sofran de India
agar, cuisoare englezesti, extract de migdale, anason, malt de orz, marar, usturoi, gelatina simpla, miere, hrean, sirop de artar, melasa, menta, mustar uscat, busuioc, frunze de dafin, pere pergamute,  nucsoara, asmatui, piper boabe, boia de ardei, ardei capia, sirop de orez, rozmarin, sofran, salvie, sare, cimbru, sos de soia,  arpagic, ciocolata, cuisoare, coriandru, crema de tartru, chimion, zahar alb, zahar brun, tarhon, perisor, ardei iute
capere, scortisoara, vanilie, amidon de porumb, sirop de porumb, nucsoara, piper alb, piper negru, otet din cidru  de mere, otet din vin rosu, otet alb
Condimente
-
unt de mere, gem sau jeleu din fructele permise, mustar, condimente pentru salata cu continut sarac de lipide, din ingredientele permise
Ketchup (contine otet), muraturi cu marar sau alte muraturi, maioneza
Ceaiuri de plante
ceai de ardei rosu, de studenita, de papadie, de ghimber, de hamei, de tei, de dude, de patrunjel, de menta, de macese, de ulm alunecos
iarba matei, musetel, paducel, voronic, radacina de lemn dulce, lumanarica, frunza de zmeura, soc, salvie, gura lupului, menta, valeriana, ginseng, ceai verde, verbina, mesteacan alb, coaja de stejar alb, coada soricelului
de lucerna, aloe (subtiaza sangele iar grupa 0 are nevoie de Vitamina K pentru coagularea sangelui), brusture, piciorul manzului, matasea porumbului, echinaceea, gentiana, trifoi rosu, rubarba, iarba sfantului Ion, traista ciobanului (produce leucocitoza), frunza de capsun, stevie galbena
Diverse bauturi
sifon, iar ceaiul verde este o buna alternativa a cafelei
bere, ceai verde, vin rosu, vin alb
cafea obisnuita, cafea decofeinizata, bauturi distilate, cola, sifon dietetic, ceai negru decofeinizat, ceai negru obisnuit

 

Alimentele care favorizeaza scaderea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina 0-I,sunt alimentele care:
 
      Contin iod , cresc productia de hormon tiroidian: varecul, alimentele marine, sare iodata;
      Sunt sursa de vitamina B, favorizeaza eficient metabolismul : ficatul;
      Favorizeaza eficient metabolismul: carnea rosie, napul, broccoli, spanacul.

 

 

Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina 0-I,sunt alimentele care:
 
Afecteaza eficienta insulinei si utilizarea caloriilor: graul in cantitati excesive;
Sunt greu de digerat, se depoziteaza sub forma de grasime si cresc nivelul toxinelor : orice fel de carne;
Inhiba metabolismul adecvat al substantelor nutritive/sporesc secretiile mucoase: produsele lactate;
Au rata metabolica lenta si interfereaza cu enzimele digestive: fasolea.

 


Copyright @2006 Bio-Sanatate . de 7 X