Persoanele cu grupa sanguina A-II au un sistem imunitar sensibil-tolerant si de aceea, trebuie sa consume alimente proaspete, in starea lor naturala pe cat posibil si, cat mai multe vegetale.
Ar trebui sa fiti vegetarian!
Persoanele cu grupa sanguina A-II, cu o alimentatie incorecta sunt predispuse la bolile cardiace , cancer si diabet.
Folositi suplimente alimentare pentru a face fata stresului!
Practicati exercitii usoare, cum ar fi Yoga sau golful!
Suplimente alimentare benefice persoanelor cu grupa sanguina A-II:
Vitamina B, se poate asimila din: cereale integrale, sos de soia, peste, oua;
Vitamina C, se poate asimila din: fructe cu boabe, grapefruit, ananas, cirese, lamaie, broccoli;
Vitamina E, se poate asimila din: ulei de legume, cereale integrale, arahide, legume cu frunze verzi;
Calciul: iaurt, lapte de soia, oua, lapte de capra, somon conservat/nedezosat, broccoli, spanac;
Iodul: cereale integrale, fasole, smochine, melasa neagra;
Fierul: din suplimentele alimentare recomandate pentru grupa A-II;
Zincul cu precautie, sub supraveghere medicala; se poate asimila din: oua, legume;
Seleniul cu precautie, sub supraveghere medicala;
Cromul cu precautie, sub supraveghere medicala.
Plante/substante fitochimice:
-paducelul: tonic vascular;
-plante care cresc imunitatea: echinaceea;
-plante cu efect calmant: musetel, radacina de valeriana;
-quercitina-bioflavonoid gasit mai ales in ceapa galbena- previne cancerul;
-ciulinul de lapte-antioxidant eficient in protectia ficatului, chiar in timpul chimioterapiei;
-bromelaina-enzima din ananas-ajuta tractul digestiv, impotriva balonarilor;
-suplimentele pro-biotice, bogate in "factor bifidus"-tulpina bacteriana cea mai adecvata organismului cu grupa sanguina A-II.
De evitat:
-vitamina A ca supliment alimentar, ci mai degraba din surse naturale si anume din: oua, dovlecel galben, spanac, broccoli.
Alimentele se impart in trei mari categorii:
Deosebit de benefice = alimente care reactioneaza precum un medicament
De evitat = alimente care reactioneaza precum o otrava
|
Deosebit de benefice |
Neutre |
De evitat |
Carne |
eliminati pe cat posibil produsele din carne; daca totusi o consumati, alegeti numai carne slaba si, aceasta numai de pui
|
pui, gaini Conwall, curcan
|
vita, bivol, porc, rata, miel, oaie, potarniche, fazan, iepure, vanat, prepelita, gasca, sunca, costita
|
Alimente marine |
in cantitati modeste: crap, cod, macrou, stiuca, pastrav, curcubeu, somon, sardina, biban galben sau argintiu, melc |
ton, biban, stiuca, rechin, sturion, snapper, peste spada
|
ansoa, baracuda, biban cu branhii albastre sau dungat, drac de mare, caviar, moluste, scoici, crap, rac cu platosa, tipar, platica, broasca, hering proaspat sau murat, somon afumat, midii, caracatita, scrumbie, creveti, calcan
|
Uleiuri si grasimi |
uleiul de in si uleiul de masline au efecte pozitive asupra inimii si arterelor si pota juta la reducerea colesterolului
|
ulei de Canola, ulei din ficat de cod
|
ulei de porumb, ulei de seminte de bumbac, ulei de arahide, ulei de sofran, ulei de susan
|
Produse lactate si oua |
-trebuie reduse drastic si inlocuite cu branza si lapte de soia
|
branza farmer, branza feta, branza de capra, lapte de capra, kefir, mozzarella degresata, iaurt
|
branza, blue cheese, lapte batut, camembert, unt, cazeina, inghetata, parmezan, zer, lapte integral
|
Nuci si seminte |
seminte de dovleac, arahide/unt de arahide
|
migdale si unt de migdale, castane, alune, nuci, seminte de mac, unt de susan si seminte de susan, unt de floarea-soarelui si seminte de floarea-soarelui
|
nuci braziliene si de mahon, fistic
|
Fasole |
fasole verde, neagra, Aduke, Azuki, Pinto
|
fasole cu boabe late, fasole saltareata, fasole cataratoare, fasole alba
|
fasole aramie, fasole mare, fasole lima, fasole rosie
|
Cereale si paste fainoase |
amarant, hrisca, faina de ovaz, faina de orez, faina de secara, paste fainoase de anghinare
|
orz, fulgi si faina de porumb, orez, crema de orez, mei expandat, tarate de ovaz, faina de ovaz, orez expandat, tarate de orez, secara alba, faina de secara alba, faina de cus-cus, faina de orz, faina de grau arnaut, faina cu gluten, faina graham, faina de grau germinat
|
faina de cartofi, faina alba, faina de grau integral, paste fainoase semolina, paste fainoase cu spanac, granola, grape nuts, germeni de grau, cereale combinate, grau decorticat, tarate de grau, crema de grau
|
Produse de panificatie |
paine din faina de soia, paine din grau germinat, prajituri cu orez
|
paine din orez brun, briose de porumb sau din tarate de ovaz, paine fara gluten, lipie, mei, paine de secara, fulgi crocanti de secara, taitei de secara alba
|
grau arnaut, briose englezesti, paine hiperproteica, paine poli-cerealiera, briose din tarate de grau, paine din grau integral
|
Legume |
soia rosie, linte verde/rosie, mazare neagra, anghinare, sfecla, broccoli, morcovi, verdeturi, cicoare, papadie, hrean, nap, laptuci, gulie, praz, ceapa, usturoi, patrunjel, dovleac, ridichii, spanac, tofu
|
sparanghel, avocado, muguri de bambus, sfecla, chimen, conopida, telina, asmatui, coriandru, porumb, castravete, andive, laptuci, ciuperci, alge, masline verzi, ceapa verde, ridichii, arpagic, varza de Bruxelles, dovlecei, castane de apa
|
varza, vinete, ciuperci de casa, masline negre/grecesti/spaniole, ardei verzi/rosii/galbeni, cartofi dulci/rosii/albi, rosii, ingame
|
Fructe |
caise, mure, afine, cirese, merisor, grapefruit, smochine, lamai, ananas, prune
|
mere, stafide, curmale, boabe de soc, agrise, struguri, kivi, capsuni, pepene, lubenita, piersici, pere, rodii, zmeura
|
banane, nuci de cocos, mango, pepene cantalup, pepene dulce, portocale, papaya, rubarba, mandarine
|
Sucuri si lichide |
de caise, de morcovi, telina, cirese negre, grapefruit, ananas, prune, lamaie
|
de mere, cidru de mere, de varza, de castraveti, struguri, de legume, merisor
|
suc de portocale, de papaya, suc de rosii
|
Mirodenii |
usturoi, ghimber, sos de soia, malt de orez
|
agar, cuisoare englezesti, esenta de migdale, anason, busuioc, frunze de dafin, pere pergamute, sirop de orez brun, nucsoara, roscove, asmatui, arpagic, ciocolata, scortisoara, cuisoare, coriandru, amidon de porumb, sirop de porumb, crema de tartru, chimion, marar, miere, hrean, varec, orégano, boia, patrunjel, menta, rozmarin, sofran, salvie, sare, cimbru, zahar alb, zahar brun, tarhon, vanilie
|
capere, gelatina simpla, piper negru macinat, piper Cayenne, piper boabe, boia de ardei, piper alb, otet de cidru de mere, otet balsamic, otet din vin rosu, otet alb, perisor
|
Condimente |
mustarul - stimuleaza sistemul imunitar -
|
gem sau jeleu din fructele permise, mustar, condimente pentru salata cu continut sarac de grasimi, din ingredientele permise
|
Ketchup , muraturi, maioneza, sos worchestershire
|
Ceaiuri de plante |
ceai de aloe, brusture, musetel, echinaceea, schinduf, ghimber, ginseng, ceai verde, paducel, ciulin laptos, macese, ulm alunecos, valeriana
|
studenita, podbal, papadie, soc, gentiana, hamei, radacina de lemn dulce, tei, dude, lumanarica, menta, frunze de zmeura, salvie, traista ciobanului
|
iarba matei, ardei rosu, matasea porumbului, trifoi rosu, rubarba, stevie galbena
|
Diverse bauturi |
cafea, ceai verde, vin rosu
|
|
bere, bauturi distilate, apa carbogazoasa, cola, sifon dietetic sau alte tipuri de sifon,ceai negru
|
Alimentele care favorizeaza scaderea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina A-II,sunt alimentele care:
Ajuta digestia, se prelucreaza/metabolizeaza rapid si optimizeaza sistemul imunitar: alimente pe baza de soia;
Eficientizeaza digestia, previn retentia de apa : uleiurile vegetale;
Favorizeaza eficient metabolismul, cresc utilizarea caloriilor, cresc motilitatea intestinala: legumele, ananasul
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina A-II,sunt alimentele care:
Afecteaza eficienta insulinei si utilizarea caloriilor: graul in cantitati excesive;
Sunt greu de digerat, se depoziteaza sub forma de grasime si cresc nivelul toxinelor : orice fel de carne;
Inhiba metabolismul adecvat al substantelor nutritive/sporesc secretiile mucoase: produsele lactate;
Au rata metabolica lenta si interfereaza cu enzimele digestive: fasolea.
.
|