Aveti cel mai fragil sistem imunitar dintre toate grupele sanguine.
Persoanele cu grupa sanguina AB-IV prezinta un tract digestiv sensibil si sunt rezistente la stres.
Aveti majoritatea caracteristicilor si intolerantelor grupelor sanguine A-II si B-III .
Persoanele cu grupa sanguina AB pot consuma rosiile fara nici-un risc.
Practicati exercitii pentru calmare si aplicati diverse tehnici de relaxare!
Suplimente alimentare benefice persoanelor cu grupa sanguina AB-IV:
Vitamina C, se poate asimila din: fructe cu boabe, grapefruit, ananas, cirese, lamaie, broccoli;
Zincul, cu prudenta, sub supraveghere medicala, pentru protejarea copiilor impotriva infectiilor. Se poate asimila pe cale naturala, din tipurile de carne recomandate, mai ales din carnea de curcan, din oua si legume;
Seleniul, cu precautie, sub supraveghere medicala, actioneaza ca un component al sistemelor de aparare antioxidativa;
Plante/substante fitochimice:
-paducelul-protejeaza sistemul cardiovascular, creste elasticitatea arterelor si intareste inima, scade tensiunea arteriala, are un discret efect dizolvant asupra placilor de aterom din artere, este o planta fara efecte secundare;
-echinaceea purpurea - previne raceala si starile gripale, optimizeaza tratamentele antitumorale;
-astragalus mamembranaceous - huang ki: are efect tonic asupra sistemului imunitar;
-quercitina - este un antioxidant puternic, utilizata pentru prevenirea cancerului;
-ciulinul de lapte - favorizeaza protectia hepatica si de aceea este recomandat chiar pacientilor cu cancer carora li s-a prescris chimioterapie;
-bromelaina ( enzima din ananas) - ajuta tractul digestiv, pentru o mai buna asimilare a proteinelor.
Alimentele se impart in trei mari categorii:
Deosebit de benefice = alimente care reactioneaza precum un medicament
De evitat = alimente care reactioneaza precum o otrava
|
Deosebit de benefice |
Neutre |
De evitat |
Carne |
miel, oaie, iepure, curcan
|
|
vita, bivol, pui, gaini Canwall, rata, gasca, potarniche, porc, vitel, vanat, prepelita, costita, sunca, inima
|
Alimente marine |
ton, cod,biban oceanic, macrou, stiuca, sturion, sardine, pastrav, curcubeu, scrumbie, melci |
abalone, crap, drac de mare, caviar, hering proaspat, midii, scoici, rechin, biban argintiu, snapper, calmar, peste spada, somn, biban alb, biban galben,, somon
|
ansoa, baracuda, biban, moluste comestibile, scoici de mare, crap, rac cu platosa, tipar, platica, broasca, calcan , hering murat, homar, somon afumat, caracatita, stridii, creveti
|
Uleiuri si grasimi |
|
ulei de Canola, ulei din ficat de cod, ulei de in, ulei de arahide
|
ulei de floarea soarelui, ulei de porumb, ulei de seminte de bumbac, ulei de susan, ulei de sofran
|
Produse lactate si oua |
branza Cottage, branza de capra, branza Ricotta, iaurt, branza farmer, feta, lapte de capra, kefir, mozzarella, smantana degresata acrisoara
|
cazeina, branza Cheddar, branza Colby, branza cu smantana, branza de soia, lapte de soia=alternative hiperproteice excelente, Schweitzer, zer
|
branza americana, blue cheese, unt, lapte batut, camembert, inghetata, parmezan,branza de vaci, lapte integral
|
Nuci si seminte |
castane, arahide, unt de arahide, nuci
|
migdale si unt de migdale, , nuci braziliene, nuci de mahon, boabe de fistic
|
alune, seminte de dovleac, unt de susan, seminte de susan, seminte de mac, unt de floarea soarelui, seminte de floarea soarelui
|
Fasole |
fasole mare, fasole Lima, fasole Navy
|
fasole cu boabe late, fasole aramie, fasole nordica, fasole verde, fasole saltareata, fasole cataratoare, fasole alba
|
alune, seminte de dovleac, unt de susan, seminte de susan, seminte de mac, unt de floarea soarelui, seminte de floarea soarelui
|
Cereale si paste fainoase |
mei, tarate de ovaz, boabe de secara, faina de ovaz, faina de orez, tarate de orez, orez expandat, secara alba, faina de secara, faina din grau germinat, orez
|
amarant, orz, crema de orez, crema de grau, faina de cartofi, granola, cereale combinate, grau tocat, fulgi de soia, granule de soia, tarate de grau, germen de grau, faina de cus-cus, faina de grau, faina cu gluten, faina graham, faina de secara alba, faina alba, faina de grau integral, paste fainoase, Quinoa
|
hrisca, fulgi de porumb, faina de porumb
|
Produse de panificatie |
paine de orez brun, paine Essene, paine Ezequiel, mei, prajituri de orez, paine de secara, biscuiti de secara, paine din grau germinat, paine din faina de soia
|
covrigi de grau, grau arnaut, paine fara gluten, paine hiperproteica, lipie ideala, paine policerealiera, briose din tarate de ovaz, paine de secara alba, briose din tarate de grau, paine din grau integral
|
briose de porumb, taitei soba, paste fainoase cu anghinare, faina de orz
|
Legume |
ia, linte verde, sfecla, castravete, broccoli, conopida, telina, pastarnac, verdeturi Collard, papadie, vinete, patrunjel, usturoi, nap, mustar verde, cartofi dulci, tofu, ingame toate tipurile
|
linte, mazare, varza, chimion, coriandru, chimen, asparagus, ghimber, hrean, gulie, praz, laptuci, ciuperci, morcovi,, masline, ceapa, cartofi, dovleac, andive, alge, spanac, sfecla, rosii, ridichii, castan de apa, macris
|
mazare neagra, anghinare, avocado, porumb alb, porumb galben, masline negre, ardei, ridichii
|
Fructe |
cirese, merisor, smochine uscate sau prospete, prune, struguri, ananas, grapefruit, kiwi, lamai, agrise
|
mere, caise, mure, afine, cirese, coacaze, curmale, smochine, agrise, grapefruit, mandarine, kivi, stafide, lamai, mango, pepene, lubenita, piersici, pere, portocale, patlagina, prune, zmeura, capsune
|
nuci de cocos, curmale japoneze, rodii, rubarba, carambola
|
Sucuri si lichide |
de varza, morcov, telina, cirese negre, merisor, struguri, papaya
|
de mere, cidru de mere, caise, castravete, grapefruit, ananas, prune uscate, apa cu lamaie, suc din legume recomandate
|
|
Mirodenii |
curry, usturoi, hrean, miso, patrunjel
|
agar, busuioc, frunze de dafin, pere pergamute, , sirop de orez brun, , nucsoara, roscove, asmatui, arpagic, ciocolata, scortisoara, cuisoare, coriandru, crema de tartru, chimion, marar, miere, varec, sirop de artar, maioran, menta, salvie, melasa, mustar, nucsoara, ardei, sirop de orez, rozmarin, sofran, vanilie, sare, cimbru, sos de soia, zahar, tamari, tarhon, turmeric, perisor, otet
|
cuisoare englezesti, esenta de migdale, anason, malt de orz, capere, amidon de porumb, otet alb, sirop de porumb, pulbere de gelatina simpla, piper, boia de ardei, Tapioca
|
Condimente |
|
gem sau jeleu din fructele permise, mustar, condimente pentru salata cu continut sarac de lipide din ingredientele permise, maioneza
|
Ketchup (contine otet), muraturi cu marar sau alte muraturi, condimente picante, sos Worcestershire
|
Ceaiuri de plante |
echinaceea, brusture, musetel, ghimber, paducel, ginseng, ceai verde, radacina de lemn dulce-cu prescriptie medicala, macese, frunze de capsun
|
iarba matei, ardei rosu, studenita, papadie, soc, voronic, dude, patrunjel, menta, frunze de zmeura, salvie, iarba Sfantului Ion, ulm alunecos, timian, valeriana, verbina, mesteacan alb, scoarta de stejar alb, coada soricelului, stevie galbena
|
aloe, podbal, matasea porumbului, schinduf, gentiana, hamei, tei, lumanarica, trifoi rosu, rubarba, siminichie, traista ciobanuui (produce leucocitoza), gura lupului
|
Diverse bauturi |
|
bere, apa carbogazoasa, sifon, vin rosu, vin alb
|
bauturi distilate, cola cu sifon, sifon, ceai negru
|
Alimentele care favorizeaza scaderea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina AB-IV,sunt alimentele care:
Sustin eficienta metabolica: branza de soia-tofu, alimentele marine, legumele verzi;
Amelioreaza productia de insulina : produsele lactate, varecul;
Ajuta digestia, stimuleaza motilitatea intestinala: ananasul.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina AB-IV,sunt alimentele care:
Afecteaza eficienta insulinei : fasolea mare, fasolea lima, porumbul, graul;
Se digera cu greutate, se stocheaza sub forma de grasime si toxifica tractul intestinal: carnea rosie;
Sunt hipoglicemice: fasolea mare, fasolea lima, semintele, hrisca;
Inhiba metabolismul: fasolea mare, fasolea lima, graul.
|