Persoanele cu grupa sanguina B-III sunt mai rezistente la multe din cele mai severe boli, cum ar fi cardiopatiile si cancerul si, chiar daca contracteaza aceste boli, vor supravietui cu siguranta. Sunt predispuse la tulburari rare ale sistemului imunitar: scleroza multipla, lupusul eritematos diseminat, sindromului de oboseala cronica.
Alimentati-va adecvat pentru a evita riscul infectiilor virale lente care ataca sistemul nervos!
Persoanele cu grupa sanguina B pot sa ocoleasca bolile severe si sa traiasca o viata sanatoasa si indelungata daca urmeaza cu grija dieta specifica grupei.
Consumati produsele lactate fara probleme!
Alegeti carnea rosie, de miel sau iepure, in loc de vita sau curcan.
Renuntati la carnea de pui - contine in tesutul muscular o lectina care aglutineaza sangele cu grupa sanguina B, cauzeaza accidente vasculare cerebrale si tulburari imune. Inlocuiti-o cu carne de curcan sau fazan, carne ce nu contine aceasta lectina periculoasa.
Practicati exercitii fizice moderate, cum ar fi inotul sau plimbarile!
Suplimente alimentare benefice persoanelor cu grupa sanguina B-III:
Vitaminele, se pot asimila din dieta specifica grupei.
Magneziul, se poate asimila din verdeturile, cerealele si legumele recomandate, iar ca supliment alimentar cu precautie, deoarece trebuie realizat un echilibru intre nivelul calciului si magneziului;
Plante/substante fitochimice:
-lemn dulce -reduce aciditatea gastrica, agent antiviral impotriva virusului herpetic si in tratamentul sindromului de oboseala cronica ;
-enzimele digestive, dupa mesele abundente, in special dupa consumul carnii sau produselor lactate;
-plante adaptogene, ca ginsengul (Panax Ginseng) creste capacitatea de concentrare si de memorare, pentru persoanele cu tulburari nervoase sau infectii virale si, Ginkgo Biloba (Protect 4 Life)-imbunatateste circulatia cerebrala, stimulator cerebral;
-lecitina - stimulent sanguin, protectoare a sistemului imunitar: Super Soya Lecithin sau Triple Potency Lecithin
Alimentele se impart in trei mari categorii:
Deosebit de benefice = alimente care reactioneaza precum un medicament
De evitat = alimente care reactioneaza precum o otrava
|
Deosebit de benefice |
Neutre |
De evitat |
Carne |
miel, oaie, iepure, vanat
|
vita, bivol, ficat, fazan, curcan, vitel
|
pui, gaini Cornwall, potarniche, costita, gasca, sunca, inima, porc, prepelita, rata
|
Alimente marine |
cod, platica, macrou, biban oceanic, stiuca, sardine, pastrav marin, scrumbie, calcan, sturion, caviar |
abalone, ton, crap, drac-de-mare, hering, pastrav, rechin, biban, calmar, peste spada, somon, peste cu carnea alba
|
ansoa, baracuda, beluga, biban cu branhii albastre, clean, scoici, crap, rac cu platosa, tipar, broaste, homar, midii, somon afumat, caracatita, stridii, biban de mare, creveti, melci, biban dungat
|
Uleiuri si grasimi |
uleiul de masline favorizeaza digestia , celelalte uleiuri de susan, de floarea soarelui si porumb contin lectine daunatoare tractului digestiv
|
ulei din ficat de cod, ulei din seminte de in
|
ulei de porumb, ulei de seminte de bumbac, ulei de arahide, ulei de sofran, ulei de canola, ulei de susan, ulei de floarea soarelui
|
Produse lactate si oua |
branza Cottage, branza Farmer, branza Feta, branza de capra, lapte de capra, mozzarella, branza Ricotta, iaurt, kefir
|
cazeina, branza Cheddar, branza Colby, branza cu smantana, branza de soia, lapte de soia=alternative hiperproteice excelente, Schweitzer, zer |
branza americana, blue cheese, unt, lapte batut, camembert, inghetata, parmezan,branza de vaci, lapte integral
|
Nuci si seminte |
un sunt recomandate, contin lectine care interfereaza cu productia de insulina
|
migdale si unt de migdale, nuci, castane
|
nuci de mahon, alune, pin, boabe de fistic, arahide, unt de arahide, unt de floarea soarelui, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de mac, unt de susan
|
Fasole |
fasole mare, fasole Lima, fasole Navy
|
fasole cu boabe late, fasole verde, fasole rosie,, fasole saltareata, fasole cataratoare, fasole alba, fasole nordica,fasole pastai
|
fasole aduke, fasole azuki, fasole neagra, fasole pinto
|
Cereale si paste fainoase |
mei, tarate de ovaz, faina de ovaz, faina de orez, orez expandat, tarate de orez, secara alba
|
faina Graham, faina de secara alba, faina alba, paste fainoase cu spanac, orez, crema de orez, Familia, faina de cartofi, Granola, grape nuts
|
fulgi de porumb, faina de porumb, crema de grau, amarant, orz, hrisca, secara, , cereale combinate, grau decorticat, tarate de grau, germeni de grau, kasha de hrisca, faina de grau arnaut, faina de cus-cus, faina de orz, paste fainoase cu anghinare, Taipei soba
|
Produse de panificatie |
paine de orez brun, mei, prajituri de orez
|
paine fara gluten, paine hiperproteica fara grau, lipie ideala,briose din tarate de ovaz, paine din faina de soia, paine de secara alba
|
covrigi din grau, briose din porumb, grau arnaut, paine poli-cerealiera,paine de secara 100%, fulgi de secara, briose din tarate de grau, paine din grau integral
|
Legume |
sfecla, varza, morcovi, conopida, broccoli, verdeturi, vinete, nap, ciuperci, mustar, patrunjel, pastarnac, ardei, cartofi dulci, ingame toate tipurile
|
sparanghel, muguri de bambus, telina, asmatui, cicoare, castravete, ridiche, papadie, marar, andive, ghimber, chimen, usturoi, hrean, ciuperci abalone, ciuperci enoki, ciuperci Portobello, ciuperci tree oyster, ceapa, gulie praz, laptuci, cartofi albi si rosii, arpagic, alge, mazare, spanac, dovlecei, nap, castane de apa, macris
|
linte de casa, linte verde, linte rosie, mazare neagra, anghinare, avocado, porumb, dovleac, rosii, masline, ridichii, muguri de mung, tofu
|
Fructe |
banane, fructe de merisor, ananas, papaya, struguri, prune de orice fel chiar uscate
|
mere, caise, mure, afine, cirese, coacaze, curmale, smochine, agrise, grapefruit, mandarine, kivi, stafide, lamai, mango, pepene, lubenita, piersici, pere, portocale, patlagina, prune, zmeura, capsune
|
nuci de cocos, curmale japoneze, rodii, rubarba, carambola
|
Sucuri si lichide |
de varza, fructe de merisor, struguri, papaya, ananas
|
de mere, cidru de mere, prune uscate, caise, morcov, cirese negre, castravete, telina, grapefruit, portocala, suc de legume-din cele indicate
|
|
Mirodenii |
ardei rosu, curry, ghimber, hrean, patrunjel
|
agar, anason, busuioc, frunze de dafin, pere pergamute, sirop de orez brun, capere, chimen, nucsoara, roscove, asmatui, arpagic, ciocolata, cuisoare, coriandru, crema de tartru, chimion, marar, usturoi, miere, varec, sirop de artar, majoran, menta, melasa, mustar, nucsoara, oregano, boia de ardei, piper boabe, rozmarin, sofran, salvie, sare, cimbru, sos de soia, zahar, tarhon, vanilie, cidru din otet de mere, otet balsamic, otet din vin, otet alb, perisor
|
cuisoare englezesti, esenta de migdale, malt de orz, scortisoare, amidon de porumb, sirop de porumb, gelatina simpla, piper negru macinat, piper alb, Tapioca
|
Condimente |
|
unt de mere, gem sau jeleu din fructele permise, mustar, maioneza, muraturi cu marar, muraturi dulci, condimente picante, condimente pentru salata, sos Worcestershire
|
|
Ceaiuri de plante |
ceai de ghimber, ginseng, radacina de lemn dulce sub supravegherea medicala, patrunjel, menta, frunze de zmeura, macese, salvie
|
alfalfa, brusture, iarba-matei, ardei rosu, musetel, studenita, papadie, echinaceea, soc, ceai verde, paducel, voronic, menta, dud, iarba Sfantului Ion, ulm alunecos, frunze de capsuni, valeriana, verbina, mesteacan, scoarta de stejar alb, coada soricelului, stevie galbena
|
aloe , podbal, matasea porumbului, schinduf, gentiana, hamei, tei, lumanarica, trifoi rosu, rubarba, traista ciobanului (produce leucocitoza), gura lupului
|
Diverse bauturi |
|
bere, cafea, ceai negru, vin
|
bauturi distilate, apa carbogasoasa, cola, sifon dietetic, alte tipuri de sifon
|
Alimentele care favorizeaza scaderea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina B-III,sunt alimentele care:
Sustin eficienta metabolica: branza de soia-tofu, alimentele marine, legumele verzi;
Amelioreaza productia de insulina : produsele lactate, varecul;
Ajuta digestia, stimuleaza motilitatea intestinala: ananasul.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina B-III,sunt alimentele care:
Afecteaza eficienta insulinei : fasolea mare, fasolea lima, porumbul, graul;
Se digera cu greutate, se stocheaza sub forma de grasime si toxifica tractul intestinal: carnea rosie;
Sunt hipoglicemice: fasolea mare, fasolea lima, semintele, hrisca;
Inhiba metabolismul: fasolea mare, fasolea lima, graul.
|