bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
 

 

 

GRUPA SANGUINA B-III

 

Generalitati

Persoanele cu grupa sanguina B-III sunt mai rezistente la multe din cele mai severe boli, cum ar fi cardiopatiile si cancerul si, chiar daca contracteaza aceste boli, vor supravietui cu siguranta. Sunt predispuse la tulburari rare ale sistemului imunitar: scleroza multipla, lupusul eritematos diseminat, sindromului de oboseala cronica.
Alimentati-va adecvat pentru a evita riscul infectiilor virale lente care ataca sistemul nervos!
Persoanele cu grupa sanguina B pot sa ocoleasca bolile severe si sa traiasca o viata sanatoasa si indelungata daca urmeaza cu grija dieta specifica grupei.
Consumati produsele lactate fara probleme!
Alegeti carnea rosie, de miel sau iepure, in loc de vita sau curcan.
Renuntati la carnea de pui - contine in tesutul muscular o lectina care aglutineaza sangele cu grupa sanguina B, cauzeaza accidente vasculare cerebrale si tulburari imune. Inlocuiti-o cu carne de curcan sau fazan, carne ce nu contine aceasta lectina periculoasa.
Practicati exercitii fizice moderate, cum ar fi inotul sau plimbarile!

 

Suplimente alimentare benefice persoanelor cu grupa sanguina B-III:

Vitaminele, se pot asimila din dieta specifica grupei.

Magneziul, se poate asimila din verdeturile, cerealele si legumele recomandate, iar ca supliment alimentar cu precautie, deoarece trebuie realizat un echilibru intre nivelul calciului si magneziului;

Plante/substante fitochimice:
-lemn dulce -reduce aciditatea gastrica, agent antiviral impotriva virusului herpetic si in tratamentul sindromului de oboseala cronica ;

-enzimele digestive, dupa mesele abundente, in special dupa consumul carnii sau produselor lactate;

-plante adaptogene, ca ginsengul (Panax Ginseng) creste capacitatea de concentrare si de memorare, pentru persoanele cu tulburari nervoase sau infectii virale si, Ginkgo Biloba (Protect 4 Life)-imbunatateste circulatia cerebrala, stimulator cerebral;

-lecitina - stimulent sanguin, protectoare a sistemului imunitar: Super Soya Lecithin sau Triple Potency Lecithin

 

Alimentele se impart in trei mari categorii:
            Deosebit de benefice = alimente care reactioneaza precum un medicament
            Neutre = simple alimente
            De evitat = alimente care reactioneaza precum o otrava
 
 
Deosebit de benefice
Neutre
De evitat
Carne
miel, oaie, iepure, vanat
vita, bivol, ficat, fazan, curcan, vitel
pui, gaini Cornwall, potarniche, costita, gasca, sunca, inima, porc, prepelita, rata
Alimente marine
cod, platica, macrou, biban oceanic, stiuca, sardine, pastrav marin, scrumbie, calcan, sturion, caviar
abalone, ton, crap, drac-de-mare, hering, pastrav, rechin, biban, calmar, peste spada, somon, peste cu carnea alba
ansoa, baracuda, beluga, biban cu branhii albastre, clean, scoici, crap, rac cu platosa, tipar, broaste, homar, midii, somon afumat, caracatita, stridii, biban de mare, creveti, melci, biban dungat
Uleiuri si grasimi
uleiul de masline favorizeaza digestia , celelalte uleiuri de susan, de floarea soarelui si porumb contin lectine daunatoare tractului digestiv
ulei din ficat de cod, ulei din seminte de in
ulei de porumb, ulei de seminte de bumbac, ulei de arahide, ulei de sofran, ulei de canola, ulei de susan, ulei de floarea soarelui
Produse lactate si oua
branza Cottage, branza Farmer, branza Feta, branza de capra, lapte de capra, mozzarella, branza Ricotta, iaurt, kefir
cazeina, branza Cheddar, branza Colby, branza cu smantana, branza de soia, lapte de soia=alternative hiperproteice excelente, Schweitzer, zer
branza americana, blue cheese, unt, lapte batut, camembert, inghetata, parmezan,branza de vaci, lapte integral
Nuci si seminte
un sunt recomandate, contin lectine care interfereaza cu productia de insulina
migdale si unt de migdale, nuci, castane
nuci de mahon, alune, pin, boabe de fistic, arahide, unt de arahide, unt de floarea soarelui, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de mac, unt de susan
Fasole
fasole mare, fasole Lima, fasole Navy
 fasole cu boabe late, fasole verde, fasole rosie,, fasole saltareata, fasole cataratoare, fasole alba, fasole nordica,fasole pastai
fasole aduke, fasole azuki, fasole neagra, fasole pinto
Cereale si paste fainoase
mei, tarate de ovaz, faina de ovaz, faina de orez, orez expandat, tarate de orez, secara alba
faina Graham, faina de secara alba, faina alba, paste fainoase cu spanac, orez, crema de orez, Familia, faina de cartofi, Granola, grape nuts
fulgi de porumb, faina de porumb, crema de grau, amarant, orz, hrisca, secara, , cereale combinate, grau decorticat, tarate de grau, germeni de grau, kasha de hrisca, faina de grau arnaut, faina de cus-cus, faina de orz, paste fainoase cu anghinare, Taipei soba
Produse de panificatie
paine de orez brun, mei, prajituri de orez
paine fara gluten, paine hiperproteica fara grau, lipie ideala,briose din tarate de ovaz, paine din faina de soia, paine de secara alba
covrigi din grau, briose din porumb, grau arnaut, paine poli-cerealiera,paine de secara 100%, fulgi de secara, briose din tarate de grau, paine din grau integral
Legume
sfecla, varza, morcovi, conopida, broccoli, verdeturi, vinete, nap, ciuperci, mustar, patrunjel, pastarnac, ardei, cartofi dulci, ingame toate tipurile
sparanghel, muguri de bambus, telina, asmatui, cicoare, castravete, ridiche, papadie, marar, andive, ghimber, chimen, usturoi, hrean, ciuperci abalone, ciuperci enoki, ciuperci Portobello, ciuperci tree oyster, ceapa, gulie praz, laptuci, cartofi albi si rosii, arpagic, alge, mazare, spanac, dovlecei, nap, castane de apa, macris
linte de casa, linte verde, linte rosie, mazare neagra, anghinare, avocado, porumb, dovleac, rosii, masline, ridichii, muguri de mung, tofu
Fructe
banane, fructe de merisor, ananas, papaya, struguri, prune de orice fel chiar uscate
mere, caise, mure, afine, cirese, coacaze, curmale, smochine, agrise, grapefruit, mandarine, kivi, stafide, lamai, mango, pepene, lubenita, piersici, pere, portocale, patlagina, prune, zmeura, capsune
nuci de cocos, curmale japoneze, rodii, rubarba, carambola
Sucuri si lichide
de varza, fructe de merisor, struguri, papaya, ananas
de mere, cidru de mere, prune uscate, caise, morcov, cirese negre, castravete, telina, grapefruit, portocala, suc de legume-din cele indicate
suc de rosii
Mirodenii
ardei rosu, curry, ghimber, hrean, patrunjel
agar, anason, busuioc, frunze de dafin, pere pergamute, sirop de orez brun, capere, chimen, nucsoara, roscove, asmatui, arpagic, ciocolata, cuisoare, coriandru, crema de tartru, chimion, marar, usturoi, miere, varec, sirop de artar, majoran, menta, melasa, mustar, nucsoara, oregano, boia de ardei, piper boabe, rozmarin, sofran, salvie, sare, cimbru, sos de soia, zahar, tarhon, vanilie, cidru din otet de mere, otet balsamic, otet din vin, otet alb, perisor
cuisoare englezesti, esenta de migdale, malt de orz, scortisoare, amidon de porumb, sirop de porumb, gelatina simpla, piper negru macinat, piper alb, Tapioca
Condimente
unt de mere, gem sau jeleu din fructele permise, mustar, maioneza, muraturi cu marar, muraturi dulci, condimente picante, condimente pentru salata, sos Worcestershire
Ketchup
Ceaiuri de plante
ceai de ghimber, ginseng, radacina de lemn dulce sub supravegherea medicala, patrunjel, menta, frunze de zmeura, macese, salvie
alfalfa, brusture, iarba-matei, ardei rosu, musetel, studenita, papadie, echinaceea, soc, ceai verde, paducel, voronic, menta, dud, iarba Sfantului Ion, ulm alunecos, frunze de capsuni, valeriana, verbina, mesteacan, scoarta de stejar alb, coada soricelului, stevie galbena
aloe , podbal, matasea porumbului, schinduf, gentiana, hamei, tei, lumanarica, trifoi rosu, rubarba, traista ciobanului (produce leucocitoza), gura lupului
Diverse bauturi
ceaiul verde
bere, cafea, ceai negru, vin
bauturi distilate, apa carbogasoasa, cola, sifon dietetic, alte tipuri de sifon

 

Alimentele care favorizeaza scaderea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina B-III,sunt alimentele care:
 
Sustin eficienta metabolica: branza de soia-tofu, alimentele marine, legumele verzi;
Amelioreaza productia de insulina : produsele lactate, varecul;
Ajuta digestia, stimuleaza motilitatea intestinala: ananasul.


 

 

Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina B-III,sunt alimentele care:
 
Afecteaza eficienta insulinei : fasolea mare, fasolea lima, porumbul, graul;
Se digera cu greutate, se stocheaza sub forma de grasime si toxifica tractul intestinal: carnea rosie;
Sunt hipoglicemice: fasolea mare, fasolea lima, semintele, hrisca;
Inhiba metabolismul: fasolea mare, fasolea lima, graul.


Copyright @2006 Bio-Sanatate . de 7 X